www.r-factor.cz: málo známé informace o scientologické církvi (sektě) a jejích aktivitách jako jsou Dianetika, LITE, PERFORMIA, Business Success, BASIC...

Rodina Johna Travolty (i s Jettem)

ODCHÁZÍ
JOHN TRAVOLTA

ze Scientologické církve?

John Travolta odchází ze scientologické církve

Takovéto titulky se objevily koncem července 2009. Uváděly zprávy o tom, že J. Travolta zamýšlí opustit Church of Scientology, jejímž je věřícím. Tento odchod byl spojován s úmrtím jeho šestnáctiletého autistického syna Jetta (na fotografii nahoře) začátkem roku 2009, kterému prý církev nebyla schopna pomoci (zemřel po záchvatu 2.1. 2009 na Bahamách).

O pár dnů později mluvčí Johna Travolty, Paul Bloch, sdělil serveru People.com, že:

"Žádná změna ve vztahu mezi Scientologickou církví a Johnem není.
John je členem. A tak to bylo, je a bude."

V souvislosti s tímto prohlášením je zajímavé interview z roku 1983. To neposkytoval tiskový mlučí, ale přímo pan Travolta. (viz níže).

Interview Rolling Stone 1983

Článek časopisu Rolling Stone z 18. srpna roku 1983 obsahoval interview s Johnem Travoltou. Ptali se ho ohledně Scientologie:

"Stále věříte Scientologii i navzdory velkému množství negativní publicity?"

"Ano. Myslím si, že je vynikající. Pokouším se oddělovat učení Scientologie a samotnou organizaci, protože nesouhlasím se způsobem, jakým je organizace řízena. Věřím tomu, že učení je hodnotnější než jedinci, kteří s ním pracují."

"Scientologie často používá vaše jméno ve své propagaci.
Myslíte si, že používají vaši známost pro své vlastní účely?"

"Ohledně toho, jak organizace využívá mé jméno jsem strkal hlavu do písku. Neprošetřoval jsem přesně, co dělají. Jedna část mého já říká, že když z toho někdo získá něco dobrého, tak je to v pořádku. A ta druhá část mého já říká, že doufá ve využití soudnosti a opatrnosti. Bylo by dobré, kdybych mohl Scientologii chránit lépe, ale nemyslím si, že by si to zasloužila. Že by si zasloužila, aby byla chráněna."

zdroj: www, anglicky

LZE ODEJÍT ZE SEKTY?

Společně se zprávami o odchodu Johna Travolty ze Scientologie se objevily i různé názory, zda je to vůbec možné či nikoli.

Důvodů, proč by to nebylo snadné lze najít několik:

  • důvěrné informace v osobním folderu
  • rodina nebo partner v Scientologii
  • profesní vazby a vlivy jiných scientologů

DŮVĚRNÉ INFORMACE V OSOBNÍ SLOŽCE

Na každého pacienta - zákazníka se v Dianetice a Scientologii vede velmi obsáhlá složka. Do ní se fyzicky vkládají všechny materiály, vztahující se k dané osobě. Když např. sepíše své hříchy (owerty a withholdy), tak tyto velice podrobně popsané události se archivují právě v osobní složce. Do ní se dávají i záznamy z auditingů (zpovědí), kde je zaznamenáno opět slovo od slova, co pacient říkal. Církev tedy má k dispozici velmi detailní a velmi intimní informace. U Johna se spekulovalo o nějaké homosexuální události.

Auditor (zpovědník) sice má ve svém kodexu v bodě 22. uvedeno:
"Slibuji, že nikdy nepoužiji tajemství precleara odhalené v sezení pro potrestání nebo osobní zisk."
Ale to neznamená, že by to nemohl udělat pro "zisk skupiny" respektive, aby to na základě písemných podkladů z foldru udělal kdokoli jiný.

RODINA NEBO PARTNER V SCIENTOLOGII

Travoltova manželka, Kelly Preston, je také prominentní členkou Scientologické církve.

A zde by mohl nastat oříšek číslo 2:
Pokud by Kelly nesdílela Johnovu změnu názoru a chtěla v Scientologii zůstat i poté, co by John odešel, byla by prohlášena za PTS (Potencial Trouble Source - člověk, který se stýká s utlačovatelem - obvykle odpůrcem Scientologie) a nemohla by absolvovat žádný kurz nebo auditing.

Pro stav PTS předepisuje církev tento postup:

"Zvládni ho (ji, je) nebo se odděl."

(více zde)

Většina rozbitých rodin, přátelství nebo manželství, která známe, měla právě za základ tuto větu ze "scientologické etiky".

PROFESNÍ VAZBY A VLIVY JINÝCH SCIENTOLOGŮ

Pokud se nějak vypořádáte s těmi prvními dvěma problémy, možná vám zlomí vaz tento.

Čím delé jste v Scientologii, tím více kontaktů a to i profesních se může nějakým způsobem dotýkat Scientologie. To za prvé. A zadruhé, scientologové mají řadu kontaktů a nebudou váhat o vás podávat záměrně zkreslené či lživé informace, takže vás nakonec třeba i donutí k odchodu z práce nebo budete mít problém práci nebo nějaké zakázky získat.

O nasazení soukromých detektivů, pro získání kompromitujících materiálů či dalších informací, asi není třeba ani psát.

Takže vidíte, že to není žádná slast, opustit takovýto spolek.

ODKAZY

© 2008-2011 www.R-FACTOR.cz / aktualizováno 31.07.2011

DOPORUČUJEME
Logo Rolling Stone

UVNITŘ SCIENTOLOGIE

REPORTÁŽ

časopisu Rolling Stone popisuje Scientologickou církev, její nápravné programy a ideologickou indoktrinaci.

@

Galaktický krutovláce Xenu.

ZA MOSTEM JE XENU

KNIHA

popisuje život v sektě. Jak se Margery dostala k scientologům a jak přišla téměř o všechno; o peníze, iluze a málem i o svou rodinu a život.

@

Ilustrace k filmu 1984 podle románu Goerga Orwella.

GEORGE ORWELL, 1984

FILM

natočený podle Orwellova románu 1984. Hubbard v jedné přednášce řekl, že takto by vypadal svět při tajném používání scientologie.