www.r-factor.cz: málo známé informace o scientologické církvi (sektě) a jejích aktivitách jako jsou Dianetika, LITE, PERFORMIA, Business Success, BASIC...

Jana Bobošíková u scientologů.

Jana BOBOŠÍKOVÁ
A
SCIENTOLOGIE

Jsou mezi českými scientology politici?

Europoslankyně Bobošíková mezi scientology

Dostali jsme otázku, zda mezi českými scientology jsou i nějací politici. Podle našich informací ne. A pravděpodobně to není ani paní europoslankyně Bobošíková. Ale nemůžeme to tvrdit s jistotou. Ptali jsme se jí na to e-mailem, ale dosud jsme žádnou odpověď ani od ní ani z její kanceláře neobdrželi. Není tajemstvím, že scientologové zbudovali nedaleko evropského parlamentu náborové a prezentační středisko.

Exec Club 17. 2. 2009, na kterém vystoupí je sice akcí scientologů (např. WISE - Světový institut scientologických podnikatelů), ale to, proč je pozvána je s největší pravděpodobností z jiného důvodu. Je to nápad, který v Čechách prezentoval scientologický konzultant Pier Paderni, kdy při práci se svým italským klientem, tamnějším zahradnictvím, se mu podařilo přes známého známého známého zorganizovat, aby se na akci mihl Silvio Berlusconi. Samozřejmě, že nešlo o žádnou politiku, ale hlavně bylo důležité Berlusconiho vyfotit s logem firmy a prezentovat, že i on byl na akci firmy xy. Je možné, že se podařilo dostat i spot do televizního zpravodajství a tím takřka zadarmo udělat prezentaci jinak neznámé společnosti.

A to samé je s největší pravděpodobností i akce scientologů z Business Success a Performie. Můžete si všimnout, že Business Success ani neprezentuje téma (viz r-factor .pdf), na jaké paní europoslankyně vystoupí. Ještě začátkem tohoto týdne ani paní europoslankyně neměla tuto akci zanesenu mezi svými vystoupeními v kalendáři na webových stránkách. Tato akce se tam objevila shodou okolností až po našem (bohužel nezodpovězeném) dotazu.

Je to tedy zřejmě více marketingová akce scientologů, než cokoli jiného, ale nechme se překvapit. Pokusíme se mít na akci svého zpravodaje.

Může jít také o budování vztahů směrem do politických kruhů. Čeští scientologové se již minimálně jednou snažili o kontakt s politiky a změnu zákona. Jednalo se tenkrát o zákon ohledně registrace církví, kdy poukazovali, že je nespravedlivé, že pro registraci potřebují tisíce aktivních věřících. Zajímavé je, že zákon se nakonec změnil, ale scientologická církev dodnes není registrována jako náboženská společnost v České republice. A to je dnes nutno pouze 300 aktívních věřících. Jak to tedy je s tímto údajně "nejrychleji rostoucím náboženstvím na světě"? S největší pravděpodobností půjde o konflikt v §5 odstavce d) zákona 3/2002 Sb "O církvích a náboženských společnostech", kdy nemůže vyvíjet činnost církev či náboženská společnost, která je utajována vcelku nebo v některých částech. A že scientologové mají co tajit, o tom asi není sporu. Ať už je to ohledně toku peněz, nejvyšších struktur církve či třeba jen náboženských spisů pro tzv. Operující thetany. Jaký důraz klade církev na uchování v tajnosti si můžete přečíst např. zde (r-factor), kde autorka, bývalá dlouholetá scientoložka, popisuje právě i nakládání s těmito materiály.

 

ODKAZY

  • Business Success, PERFORMIA, R-factor
  • WISE, Světový institut scientologických podnikatelů

© 2008-2011 www.R-FACTOR.cz / aktualizováno 31.07.2011

DOPORUČUJEME
Logo Rolling Stone

UVNITŘ SCIENTOLOGIE

REPORTÁŽ

časopisu Rolling Stone popisuje Scientologickou církev, její nápravné programy a ideologickou indoktrinaci.

@

Galaktický krutovláce Xenu.

ZA MOSTEM JE XENU

KNIHA

popisuje život v sektě. Jak se Margery dostala k scientologům a jak přišla téměř o všechno; o peníze, iluze a málem i o svou rodinu a život.

@

Ilustrace k filmu 1984 podle románu Goerga Orwella.

GEORGE ORWELL, 1984

FILM

natočený podle Orwellova románu 1984. Hubbard v jedné přednášce řekl, že takto by vypadal svět při tajném používání scientologie.