www.r-factor.cz: málo známé informace o scientologické církvi (sektě) a jejích aktivitách jako jsou Dianetika, LITE, PERFORMIA, Business Success, BASIC...

Geir Isene - bývalý norský člen scientologické církve.

Geir Isene
OT8 odešel z církve

známý norský scientolog opustil Church of Scientology

Pochyby Geira Isena o Scientologické církvi

7. 8. 2009

Jmenuji se Geir Isene a jsem (byl jsem - pozn. R-factoru) norský zákazník Scientologické církve. Scientologem jsem se stal v roce 1984. V roce 2006 jsem atestoval stupeň OT VIII (nejvyšší dosažitelná úroveň v současnosti - pozn. R-factor). Během 25 let v Scientologii jsem měl ohromné množství duchovních zisků. Podobné zisky jsem viděl v mé rodině, u mých přátel a i u bezpočtu těch, které jsem potkal a pomáhal jim se scientologickým učením. Tyto duchovní zisky existují, ale mohou být ničeny špatným používáním nebo potlačováním svobodné vůle. Po dvou letech intenzivního zkoumání jsem se rozhodl opustit Scientologickou církev. Neopouštím Scientologii jako učení, opouštím pouze církev – organizaci. Vlastně si ani nemyslím, že současné vedení církve praktikuje učení Scientologie a proto, abych mohl pokračovat se Scientologií, musím opustit organizaci Scientologickou církev a její vedení. Vedení Scientologie vytváří masivní a špatnou reklamu pro učení vyvinuté L. Ron Hubbardem a dalšími. Porovnáním chování Scientologické církve a scientologického učení vidíme, že církev vytváří o učení velmi negativní obrázek svými represívními činy.

Uznávám a vážím si mnoha dobrých zaměstnanců i dobrovolných scientologů, kteří svědomitě pomáhají ostatním se Scientologií. Uznávám, že dosahují velkých výsledků. Je to tvrdá práce. A pod špatným vedením je to o to těžší.

Naproti tomu, k čemu jsme vedeni, abychom věřili, není Scientologická církev nejrychleji rostoucím náboženstvím na Zemi. Neexistuje 8 milionů Scientologů a reputace Scientologie není dobrá. Ve skutečnosti je jedna z nejhorších, když vezmeme v úvahu ostatní náboženství. Jak ví ti, co studovali Scientologii a dosáhli duchovní svobody, člověk si sám vytváří své vlastní nepřátele. Je načase zastavit pošlapávání učení L. Ron Hubbarda jeho špatným používáním a vytvářením špatného obrazu.

Jsem scientolog. Budu pokračovat a pomáhat lidem se scientologickým učením, ale už ne jako člen Scientologické církve.

Kompletní soupis pochyb Geira Isena, anglicky pdf.

Z díla Geir Isene.
Obr. Z díla Geira Isena (Our Star Sets - Západ naší hvězdy).

Odkazy

  • Web Geira Isena, www.isene.com
  • Pochyby Geira Isena, anglicky pdf
  • Diskuse Geira Isena, anglicky, www
    Geir Isene: Straight talk on Scientology
  • Veřejné mínění: "O náboženstvích" anglicky www, nebo pdf

© 2008-2011 www.R-FACTOR.cz / aktualizováno 31.07.2011

DOPORUČUJEME
Logo Rolling Stone

UVNITŘ SCIENTOLOGIE

REPORTÁŽ

časopisu Rolling Stone popisuje Scientologickou církev, její nápravné programy a ideologickou indoktrinaci.

@

Galaktický krutovláce Xenu.

ZA MOSTEM JE XENU

KNIHA

popisuje život v sektě. Jak se Margery dostala k scientologům a jak přišla téměř o všechno; o peníze, iluze a málem i o svou rodinu a život.

@

Ilustrace k filmu 1984 podle románu Goerga Orwella.

GEORGE ORWELL, 1984

FILM

natočený podle Orwellova románu 1984. Hubbard v jedné přednášce řekl, že takto by vypadal svět při tajném používání scientologie.