www.r-factor.cz: málo známé informace o scientologické církvi (sektě) a jejích aktivitách jako jsou Dianetika, LITE, PERFORMIA, Business Success, BASIC...

Geir Isene - bývalý norský člen scientologické církve.

Jason Beghe
ex-scientolog

herec
bývalý scientolog Celebrity centra, OT5
Scientologii opustil po 13 letech

Herec Jason Beghe

Jason Beghe, kompletní interview

překlad ze stránek www Xenu-TV

Jason je první celebritou, která opustila Scientologii a veřejně promluvila o svém zapojení a následujícím rozčarování v této skupině. Jason se dostal až na stupeň OT5 na scientologickém "Mostu k absolutní svobodě" a zjistil, že nejlepší cesta, jak se osvobodit je prostě se zvednout a odejít.

"Setkání s Jasonem Beghem a jeho rodinou bylo velmi příjemné. Setkali jsme se na jaře 2008 v jejich domě na Malibu. Jason má za sebou mnoho rolí ve filmu a televizi a svůj hlas také propůjčuje filmům ve formě slovního průvodce nebo čtení komentářů. Jeho talent byl také nesčetně krát použit v scientologické propagandě (PR) a různých tréninkových videích včetně náborového videa do scientologického Sea Orgu.

Myslím si, že vás toto interview pobaví. Tedy pokud vaše jméno nezní David Miscavige..."

www Xenu-TV

pozn. R-factoru: Jason Beghe byl 13 let aktivním scientologem a je to vidět i na tomto rozhovoru, kdy občas používá scientologické výrazy či scientologické označení různých služeb nebo procesů. Scientologické slovníky (červený a zelený) obsahují odhadem více než 10.000 hesel. To jsou buď zcela nová slova (PTS, Scientology, MEST...) nebo slova odlišně definovaná (Bridge, auditor, enemy...). Pokud by jste s tím měli problém, přečtěte si raději texty, které nevyžadují předchozí znalosti o Scientologii, např. knihu Za Mostem je Xenu nebo reportáž Uvnitř Scientologie.

Uvařte si dobrou kávu, protože toto video má zhruba 2 hodiny; ale určitě stojí za zhlédnutí..

ODKAZY

  • Konference o Scientologické církvi, Hamburg 2008, projev Jasona Beghe, R-factor
  • Blown For Good (Utekli navždy), R-factor
  • Tom Cruise odpovídá Jasonu Beghovi, pdf

© 2008-2011 www.R-FACTOR.cz / aktualizováno 31.07.2011

DOPORUČUJEME
Logo Rolling Stone

UVNITŘ SCIENTOLOGIE

REPORTÁŽ

časopisu Rolling Stone popisuje Scientologickou církev, její nápravné programy a ideologickou indoktrinaci.

@

Galaktický krutovláce Xenu.

ZA MOSTEM JE XENU

KNIHA

popisuje život v sektě. Jak se Margery dostala k scientologům a jak přišla téměř o všechno; o peníze, iluze a málem i o svou rodinu a život.

@

Ilustrace k filmu 1984 podle románu Goerga Orwella.

GEORGE ORWELL, 1984

FILM

natočený podle Orwellova románu 1984. Hubbard v jedné přednášce řekl, že takto by vypadal svět při tajném používání scientologie.